Hem » Hotell Budapest » Billiga Hotell

Billiga Hotell
Sedan slutet på 1990-talet har Budapest fått ett bättre och bättre rykte bland både unga och äldre turister. För många som har tågluffat genom Europa har Budapest varit ett självklart mål på resan. I och med den stigande populariteten har också priserna följt med. Budapest är inte längre ett Mecka för budgetturisten som det en gång var. Så klart finns ju guldkornen kvar med det krävs lite mer detektivarbete för att finna dem.

I Budapest finns det gott om både billiga hotell och vandrarhem. En natt på vandrarhem i ett delat rum med gemensam toalett och dusch i korridoren kostar från 100 kr och uppåt per person. Många av vandrarhemmen håller hög standard och kan erbjuda både sovsalar och privata rum med egen toalett. För en natt i ett dubbelrum på ett enkelt hotell i centrala Budapest får du ge någonstans mellan 200 - 600 kr för två personer. Standarden är ofta hög på dessa hotell men rummen är enkla och hotellet saknar i regel egen restaurang, bar och pool. Det är inte förrän du kommer upp mot 1 000 kr per natt klassen som du finner dessa bekvämligheter om du vill bo i de centralare delarna av huvudstaden.

Ska du stanna mer än en natt i Budapest gör du bäst i att boka flera nätter på samma hotell. Många erbjuder upp till 40 % rabatt om du bokar två eller fler nätter i sträck. Paketresor är också ett bra alternativ om du vill komma undan billigt. Vänta till sista minuten-resorna publiceras så kan du göra dig ett riktigt kap.