Hem » Information » Inför Resan till Budapest

Inför Resan till Budapest

Öva upp kroppsspråket och den lilla tyska ni besitter. Man bör nämligen vara beredd på att en hel del ungrare man kommer i kontakt med inte behärskar engelska och i bästa fall kanske en del äldre personer talar tyska. Några sprutor är inget man behöver bekymra sig för innan avresedagen, det behövs nämligen inga vaccinationer för att kunna besöka staden. Ett växlingskontor kan däremot vara bra att titta förbi. Ring gärna till växlingskontoret på förhand för att säkerställa att valutan är tillgänglig. På så sätt undviker du risken att få sämre kurs som kan vara fallet om du behöver växla utomlands.

Hårfönen kan man packa ner i väskan då 220 V även är standard i Budapest. Råkar man ut för en olycka så slår man numret 112 precis som hemma i Sverige. Polis på ungerska heter för övrigt Rendörség. Glöm inte att ta med det europeiska sjukförsäkringskortet som ger dig rätt till nödvändig vård precis som för övriga ungerska medborgare. Kortet beställer man hos Försäkringskassan.

Två snabba tips för att undvika stöld och lurendrejeri är att först och främst ta väl hand om värdesaker, såväl i handbagaget på vägen dit som i säkra fickor när man vandrar på turisttäta gator. Var även medveten om att ta reda på priser och liknande innan exempelvis ett restaurangbesök. I allmänhet anses Budapest vara ett tryggt resmål så du kan se fram emot en trevlig resa.