Hem » Information » Nattliv i Budapest

Nattliv i Budapest

Pubar, latinoklubbar, trendiga barer, discon, liveshower, opera, jazz, rock och pop är några av de saker Budapest nattliv kan erbjuda. Det finns något för alla och den som är festsugen kommer inte bli besviken på huvudstadens gator.

Taxi är billigt, inträdet oftast gratis med undantag ifall band eller liknande uppträder då det kan kosta kring 1000 forint (40 kronor) och nattklubbarna har inga vakter och därmed inga köer. Dessa förutsättningar gör att en helkväll i Budapest både är bekväm och billig. Nattklubbar finns det gott om, även för den som vill hålla igång hela natten och barerna serverar billig öl. Det finns tre nattlivsdistrikt som ligger inom bekvämt avstånd i förhållande till varandra och det först är Liszt Ferenc tér, torget i distrikt 6 nära stadsoperan erbjuder ett högt tempo. Raday útca i distrikt 9 ligger centralt och är också det väldigt populärt. Slutligen har vi det ”fina” kvarteret, distrikt 5, som också erbjuder ett bra utbud av diverse nattklubbar och barer. Ett axplock av nattklubbar värda att besöka är bland annat den häftiga båten A38, nattklubben Piaf med levande pianospel och E-klub som är ett modernt disco och nattklubb.

Striptease finns det också en hel del av för den som vill. Man ska dock välja stället med omsorg för att undvika att bli lurad på pengar. Samtidigt bör man också vara uppmärksam på galanta damer som ”vet vilket ställe som gäller”, det kan sluta med en mindre trivsam bar och en alldeles för hög nota. Både denna form av lurendrejeri och prostitution förekommer så den icke världsvane turisten kan ha det i åtanke.

Staden erbjuder som sagt något för alla så det är bara att bestämma sig vad du vill göra innan du ger dig ut. Annars kan man ta det som det kommer, den nyfikne lär hitta någon intressant nattklubb.