Hem » Mat & Dryck » Restaurangtips

Restaurangtips

I Budapest kan man upptäcka mängder med restauranger och nya smakupplevelser. Det finns ett imponerande utbud och oavsett om det är ett besök till en välkänd restaurang eller den lokala kvarterskrogen så brukar det innebära att man serveras god mat. Vill man ta del av en gourmetrestaurang så finns den möjligheten, men man bör vara medveten om att kvarterskrogen kan erbjuda fantastisk mat från det ungerska köket som dessutom är mer skonsam mot plånboken.

När besökaren väljer bland såväl det nationella som diverse internationella kök ska man vara uppmärksam på priset. Det är en regel att menyn med tillhörande priser ska finnas tillgänglig vid restaurangens dörr. Så framför allt när man rör sig i de centrala delarna av Budapest kan man gott titta på menyn innan för att undvika att betala för mycket.

Två tips på mindre charmiga restauranger är Poszony kvarterskrog och Krispipa (lilla pipan). Den förstnämnda ligger vid Westend shoppingcenter och erbjuder äkta ungersk husmanskost till bra priser. Krogen har en inhemsk känsla och är populär bland ungrarna själva. I distrikt 7 ligger restaurangen Krispipa som är liten och charmig. Inredningen ger en touch av sekelskiftet och det är en mysig atmosfär med de vita dukarna och den guldbetonade belysningen. Här kan man äta allt från traditionell ungersk mat till gourmetmat, priset varierar och Krispipa är närmare en medeldyr restaurang. Dessa exempel är enbart två pärlor i ett hav av god mat och trevlig atmosfär på Budapest gator.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstverna i rutan.