Hem » Mat & Dryck » Ungerska Vinhuset

Ungerska Vinhuset

Ungern är känt för sina goda viner. Den vinkunnige känner förmodligen till Tokaji, på svenska kallat tokajer, en vinsort som kommer från det berömda vindistriktet Tokaj-Hegyalja. Vinerna från regionen är söta vita viner från ädelrötade druvor. Detta trevliga kulturella inslag gör att den ungerska vinkällaren i Budapest är ett populärt besöksmål.

Ett pris på runt 130 kronor tar dig ner i den ungerska vinkällaren. När du väl är under jord kan du upptäcka ett paradis för vinälskare. Denna vinkällare som du finner i slottsdistriktet, i närheten av Matteuskyrkan, är en underbar upplevelse för den vinfrälste personen som gärna cirkulerar ett vinglas i ena handen. Vinkällaren hittar du uppe på Budapest högst belägna område som nås via lift på en höjd av 527 meter över havet.

I källaren kan man njuta av hela 700 av Ungerns bästa viner. Denna underjordiska labyrint tros vara en av de största i Europa. Kalkstensväggarna sträcker sig enorma långt och i källaren kan man finna en cirka 4 kilometer lång sektion av lagrade viner. I denna sektion förvaras runt 10 miljoner liter vin om året.

Det är ett enastående inslag i staden och är värt att ta del av. Vandra i den lugna, dunkla gångarna, njut av gott vin och ta in den speciella atmosfären. I det ungerska vinhuset blir man helt enkelt en erfarenhet rikare. Glöm inte heller att ta med en fin flaska vin hem.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstäverna i rutan.