Hem » Museum » House of Terror

House of Terror

Museet ”House of Terror” som öppnade den 24:e februari 2002 bygger på historien kring de två terrorregimer Tyskland och Sovjet som tydligt präglat staden. Denna byggnad är framstående och elegant, men bakom denna charm döljer sig ett hemskt inre. Byggnaden har utgjort såväl tortyrkammare som förhörsrum för både nazisternas och kommunisternas hemliga polis. I byggnaden har människor fängslats fram till 1989 och de drabbade var personer som inte gav vika för kommunistregimen. De ryska frigörarna, som hjälpte landet bli kvitt nazisterna, stannade kvar och fortsatta att prägla staden i stor utsträckning.

Bokstäverna som hänger ut från taket bildar ordet terror och påvisar just den terror befolkningen fick utstå i runt 50 år. Det är en sevärdhet du inte får missa när du är i Budapest. Museet beskriver horribla event och du kan också ta del av överlevarnas historier. Fängelseceller finns att besöka, bland annat kan du besöka i Raoul Wallenbergs fängelsecell. Du kan också ta dig en titt i tortyrkammare, som är rum som bär oerhörda hemskheter med sig och som likt resten av byggnaden tagit livet av åtskilliga människor.

Byggnaden kan du besöka tisdag till fredag mellan klockan 10 och 18 och även lördag och söndag mellan 10 och 19.30. En vuxen betalar 1500 forint (60 kr) för att besöka museet. Det är en viktig bit historia som den som är intresserad av staden inte kan hoppa över. Med en engelsk audioguide kan du genomföra besöket i den takt du själv vill och det kommer säkerligen vara en upplevelse utöver det vanliga.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstäverna i rutan.