Hem » Nöjen » Stadsparken

Stadsparken

Stadsparken är den största parken i Budapest. I denna park kan du roa dig med en rad aktiviteter. Det är ett roligt utflyktsmål för de som vill spendera lite pengar på annat än kläder och mat. Parken har vissa svenska anknytningar, Olof Palmé har nämligen en väg uppkallad efter sig i stadsparken och Sveriges ambassad ligger precis intill.

Men nog med kuriosa och åter till aktiviteterna. I Stadsparken kan man besöka Állatkert, ett zoo med en elefantentré som fångar folks blickar. Där kan man titta på bland annat björnar, tigrar, flodhästar, giraffer, lejon och elefanter. Vidámpark är nöjesfältet man kan besöka om man är sugen på att åka karuseller. Sen hittar du också den runda cirkusen och Europas största badhusanläggning, Széchenyibadet. Badet är en upplevelse i sig och innehåller också ett spa. Széchenyibadet är det första thermalbadet, ett hälsobringande varmkällebad, på Pestsidan. Detta palatsliknande badhus, som präglas av flytande schackbräden, anlades 1913 och är en plats för avkoppling.

Stadsparken bjuder på massor med roliga intryck och där finns verkligen något för alla. Ett besök hit är därför ett intressant och roligt inslag i besöket till Budapest.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstäverna i rutan.