Hem » Nöjen » Széchenyi

Széchenyi

Denna badhusanläggning är döpt efter István Széchenyi, den stora ungerska politikern under reformationsperioden i mitten av 1800-talet. Badhuset, med vatten från varma källor, är det största badhuset i sitt slag i hela Europa. Det är också Pestsidans första varmkälliga badhus. Från början var det enbart en tillfällig anläggning men år 1913 blev den permanent och fick sitt nuvarande namn.

Széchenyi har genomgått en del utbyggnader. År 1927 tillkom de första publika badavdelningarna för män och kvinnor. Ytterligare utbyggnader ledde fram till gemensamma bad för män och kvinnor och även en sjukhusavdelning för öppenvårdspatienter. Badhuset, som är beläget i hjärtat av stadsparken, blev nyrenoverat 1999 och fler renoveringar pågår ständigt för att det ska hålla en god standard.

Vattnet kommer från de två djupaste och varmaste källorna i Budapest. Dessa upptäcktes redan år 1879 och håller en temperatur på 23-25 grader. Besökaren kan njuta av detta varma vatten som anses ha en hälsofrämjande effekt.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstäverna i rutan.