Hem » Restauranger » Bagolyvar

Bagolyvar

I Ugglans slott hittar vi Bagolyvar. Byggnaden upprättades i transsylvansk stil 1913 och renoverades år 1993 för att återfå sin dåtida charm. Det är vitputsat, fräscht och med sina robusta dukar och ljusstakar påminner det om en medelklassmatsal från tidigt 1920-tal.

Det var Karoly Gundel som beslutade sig för att öppna denna familjerestaurang i samma område som Budapest zoo. Temat för restaurangen är att maten ska förmedla en känsla av hemlagat. Detta uppnås med en ständigt förändrad meny av soppor, nybakt bröd och bakverk och även en säregen företeelse i form av att enbart kvinnor arbetar på restaurangen. De resonerar som så att det är kvinnor som står för god matlagning och dessa är därför pelarna för denna verksamhet. Detta traditionella synsätt har en tanke om att förmedla ungersk gästfrihet när den är som bäst.

Det är en stor restaurang som kan erbjuda något för alla, extra vassa är de på gulaschsoppa. Besöker man Bagolyvar under sommaren kan man slå sig ner och njuta på någon av terrasserna med blicken ut över Budapest zoo.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstverna i rutan.