Hem » Restauranger » Gundel Etterem

Gundel Etterem

Den ungerskfödde George Lang öppnade år 1992 än en gång denna restaurang som upprättades redan år 1894. Lang är en välkänd krögare och har bland annat skrivit boken ”The Cuisine of Hungary”. Vid hans sida fanns och finns Ronald Lauder, son till Estée Lauder. Lauder, som för övrigt vid ett tillfälle kandiderat till guvernörsposten i New York, sparade inte på krutet när han tillsammans med Lang kämpade för att återskapa den dåtida charm som en gång i tiden skapade Gundel Etterems goda rykte.

Det är en av de finare restaurangerna i Budapest med sina pampiga, antikt inredda salar. Det är ett mycket populärt ställe att äta på, framför allt är det vida känt bland turister, varför du bör förvänta dig ett högre pris än i övriga Budapest. Det finns en uppsjö att välja bland på menyn men Gundels pannkakor är ett exempel på en paradrätt. Den är fylld med russin, citronskal, valnöt, serveras med chokladsås och grillas i ugnen eller flamberas på begäran.

Avslutningsvis kan nämnas att Gundel utgör plats för ett årligt Formel 1 firande, de rekommenderas av Michelinguiden (har dock inte fått någon stjärna), påven har besökt restaurangen vid ett tillfälle och sist men inte minst så rekommenderas det att du bokar bord innan besöket.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstverna i rutan.