Hem » Sevärdheter » Konstnärspalatset

Konstnärspalatset

I det påkostade konstnärspalatset kan man ta del av ungersk och internationell kultur. Denna imponerande byggnad stod klar år 2005 och är en stor attraktion både bland Budapest befolkning såväl som turister. Som besökare kan du bjudas på program och tillställningar inom opera, klassisk musik, world music, teater, jazz och dans.

Konstnärspalatset ligger i utkanten av staden på Pestsidan i närheten av Donau. Den som vill kan enkelt ta sig dit med exempelvis spårvagn. Du tar spåvagn 2 från Vigado, vilket tar cirka 10 min, och hållplatsen ligger i närheten av Vácigatan. Spårvagnen stannat i stort sett precis utanför.

När du kommer in i den häpnadsväckande lobbyn ser du bara en bråkdel av byggnaden i stort. Storleken är svår att uppfatta med sina hela 70 000 m2 golvyta, vilket skulle kunna utgöra hus för hela 4500 personer. Denna yta går närmast att likna vid en medelstor by. I övrigt kan du spendera tiden med god mat och dryck i antingen restaurangen, baren eller något av de två caféer som finns i konstnärspalatset. Vill du ha något minne med dig hem eller roa sig med något annat så finns där en rad alternativ. Du kan bland annat gå till bokhandeln, presentbutiken, internetcaféet eller till panoramaterrassen.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstverna i rutan.