Hem » Flyg till Budapest

Flyg Budapest

Budapest är känt för att vara en av Europas stora tågmetropoler. Från huvudstadens tre stora tågstationer kan du nästan ta dig till Europas alla hörn. Trots detta är det allra smidigaste sättet att ta sig till Budapest att flyga. Det tar ungefär 2 timmar från Stockholm till Budapest. Men du kan även flyga från Göteborg och Köpenhamn. Det går relativt få direktflyg från Stockholm till Budapest, så boka i god tid så du slipper mellanlanda. Till skillnad från långflygningar, blir det inte nödvändigtvis billigare för att du väljer flyg med mellanlandningar någonstans i övriga Europa.

Bolag som flyger mellan Stockholm och Budapest är Czech Airlines, Hungarian Airlines, Norwegian, KLM, Austrian Airlines och Finnair. Norwegian är det enda bolag idag som flyger direkt utan mellanlandningar mellan huvudstäderna. Priset för en tur och retur resa ligger mellan 1 500 - 4 000 kr per person. Bokar du en sista minuten-resa kan du komma undan betydligt billigare.

En weekendresa med flyg och ett dubbelrum på ett mellanklasshotell i Budapest kostar mellan 2 000 - 4 000 kr per person. Du kan alltså tjäna på att köpa en redan förutbestämd paketresa. Var uppmärksam på att om du bokar din weekend direkt genom ett charterbolag kan det bli mycket dyrare. Ett varmt tips är att besöka någon reseförmedlingssida på internet där alla resebolags priser är samlade på samma plats och jämförs. Du kan spara in fler hundra kronor bara genom att lägga tid på att jämföra bolag.

För att söka flygresor till just Budapest så rekommenderar vi både Billiga Flygbiljetter och Reser.se som är två stora sökmotorer för just flygresor. Billiga Flygbiljetter har också en sökmotor för just sista minuten resor där fynd kan hittas.