Hem » Information » Vädret i Budapest

Vädret i Budapest

Årstiderna i Ungern liknar Sveriges men med en del fördelar för den som inte uppskattar vinterhalvåret och regniga somrar. Ungern och huvudstaden Budapest bjuder på en tidigt kommande vår, varma somrar och förhållandevis torra vintrar.

Våren smyger sig som sagt på relativt tidigt och detta gör att du redan i maj kan njuta av behagliga temperaturer. När det kommer till just sommarperioden mellan maj och september så slår Budapest många andra europeiska storstäder på fingrarna vad gäller värme. De har en lång varm sommar med fler soltimmarna än regn. Så detta är perioden du vill åka om du ska spendera större delen av din tid utomhus. Budapest är ett av de varmare resmålen i Europa med sina 2000 soltimmar, vilket kan jämföras med Sverige som ligger på 1400-1500 soltimmar beroende på var i landet du befinner sig. Juli och augusti innebära temperaturer runt 35 grader och ibland även uppemot 40 grader. Då är det högtryck för turismen i staden och för bekvämlighetens skull bör du eftersträva ett hotellrum med luftkonditionering.

Hösten, som börjar i oktober, bjuder på temperarturer kring 10-15 grader. Kylan smyger sig på mer och mer i november. Kallaste månaderna är december och januari då temperaturen håller sig kring 0 grader, alltså inte lika kallt som i större delen av Sverige. Du kan också räkna med ytterst få dagar med snö. Med tanke på allt som finns att upptäcka i staden, badhusen, operan, museer, vinprovning o.s.v., för att nämna något, så kan månaderna oktober till mars också vara en trevlig period för den som inte specifikt söker värme.